introduction
  éghezée
  haumont
  tumulus
  creux
  scandinavie
  allemagne

 
The desire here is to let the volume melt into the hollow created by the junction between the plots of land and the paved road.

There is always the question of appropriate materials, and here I decided to work with a stone similar to those which metalled the roadway. Researching the old quarries of the region showed the area to be essentially characterised by a type of Arkose.

The idea of stacking used at Jennevaux seemed applicable once more, but here using small, irregular stones. I have chosen the “gabion” or wire-framing technique which I also developed for the Tumulus de Glimes project, completed in 2002. In this instance the gabions will filled to create a volume, the contours of which are not pre-ordained or determined.

Project realised in 2004